Tietoa meistä
Olemme verkko-oppimisen asiantuntija. Tarjoamme laadukkaita verkkokoulutuksia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille osaamisen kehittämisen ja ylläpitämisen tueksi. Olemme voittoa tavoittelematon, julkisomisteinen osakeyhtiö.
Toiminnassamme korostuu erityisesti
Asiakaslähtöisyys Asiantuntijuus Pitkä kokemus alalta Yhteistyö eri toimijoiden kesken
Omistajat
Medieco on neljän hyvinvointialueen omistama in house -yhtiö. Omistajiamme ovat Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueet. Tarjoamme omistajillemme kustannustehokkaita, yhteistyössä tehtäviä ja omistajiemme tarpeiden mukaan joustavia palveluja.
Omistajat ohjaavat toimintaamme yhtiökokouksessa ja hallituksessa.
Hallitus
Juha Korpelainen, Pohde
Mari Saari-Somero, Pohde
Harri Tiuraniemi, Lapha
Maarit Palomaa, Lapha
Lotta Brännkärr, Soite
Tiina Veijola, Kainuun hyvinvointialue
Varajäsenet:
Merja Meriläinen, Pohde
Minna Mölläri, Lapha
Meidän tarinamme
Mediecon tarina sai alkunsa vuonna 1990. Vuonna 2005 yrityksen nimeksi vaihtui Medieco Oy, ja samalla otimme askeleen kohti verkkokoulutusmaailmaa. Ensimmäisten verkkokurssiemme aiheina olivat infektioiden torjunta sekä neste- ja lääkehoito. Tuolloin verkkokoulutus oli vielä uutta terveydenhuollon täydennyskoulutuksessa, mutta siinä nähtiin potentiaalia. Alkuaikoina yrityksen omisti yksi sairaanhoitopiiri, ja kurssiemme käyttäjämäärät kasvoivat tasaisesti tarjonnan lisääntyessä.
Nykyään tuomme verkko-oppimisen tuhansille sote-alan ammattilaisille neljällä hyvinvointialueella. Viisihenkinen tiimimme kehittää verkko-oppimisympäristöämme ja kurssitarjontaamme yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa, ottaen huomioon omistajahyvinvointialueiden tarpeet. Olemme erityisesti panostaneet lääkehoidon koulutuskokonaisuuteen, joka tarjoaa käytännönläheistä ja ajantasaista tietoa lääkehoidosta. Verkkokurssiemme suunnittelua ohjaavat käyttäjälähtöisyys, monipuolisuus, käytännönläheisyys ja asiantuntijuus.
Tunnuslauseemme ”Sinun Osaamisesi Turvaa Elämää” kiteytyy sanaan ”sote”. Se kuvastaa sote-ammattilaisten roolia toisten ihmisten hyvinvoinnissa, terveydessä ja sairauksien hoidossa. Me Mediecolla tuemme näiden ammattilaisten osaamisen varmistamista, ylläpitämistä ja kehittämistä – niin nyt kuin tulevaisuudessakin.
Tiimi
Paula Eskola
Paula on kokenut verkkokoulutustoiminnan osaaja, joka johtaa tiimiä hyvällä energialla ja osallistuu Mediecon kehitystyöhön.
Mari Hosionaho
Mari on monessa mukana oleva verkko-oppimisympäristömme taitaja, joka ohjaa ja opastaa asiakkaitamme heidän omien kurssityötilojensa tekemisessä.
Pauliina Halla
Pauliina tuo tiimiin verkkopedagogiikan ja digipalveluiden kehittämisen asiantuntemusta ja tuottaa monipuolisia verkkokursseja eri alojen ammattilaisille.
Thomas Wihlman
Thomas, jolla on yli 20 vuoden kokemus hoitoalalta, vastaa asiakaspalvelusta ja ruotsinkielisistä verkkokurssisisällöistä.
Virpi Lehtonen
Virpi on media-alan ammattilainen ja vastaa Mediecon visuaalisesta ilmeestä sekä viestinnästä.
Pasi Parkkila
Pasi on Mediecon pitkäaikainen toimitusjohtaja ja vastaa yrityksen hallinnollisista asioista.
Tarinat
Tarinat ovat tekstejä Mediecolaisten arjesta terveys- ja sosiaalialan verkkokoulutusten tarjoajana. Jaamme kokemuksia ja pohdintoja verkossa oppimisesta, yhteistyöstä eri alojen asiantuntijoiden kanssa sekä työskentelystä meillä. Tervetuloa tarinoidemme pariin!
Kurssit tilaustyönä vai kenties yhteistilauksena?
Syksy on saapunut ja me Mediecolaiset olemme jo hyvässä vauhdissa eri kurssituotantojen parissa. Siitä tulikin mieleeni kertoa hieman lisää tilaustyönä toteutettavista kursseista. Miten toteutamme kursseja omistajiemme tarpeisiin käytännössä? Millaisia rooleja asiakkaalla on ja mitkä ovat Mediecon tehtävät? Kurssejahan on mahdollista tilata myös yhteistyössä toisen pohjoisen YTA:n hyvinvointialueen kanssa, siitäkin kerromme tekstin loppupuolella.
Miten tilaustyöt toteutetaan?
Kurssit tilaustyönä -palvelussa Medieco suunnittelee ja tuottaa valmiin verkkokurssin asiakkaan toiveiden mukaan.
Projekti alkaa yhteisellä kurssitarpeiden määrittelyllä, jotta syntyy ymmärrys siitä, miksi teemme, kenelle teemme ja mitä kurssilla on tarkoitus oppia. Yhteisesti määritellyistä lähtökohdista Medieco antaa tarjouksen aika-arvioineen. Koska inhouse-yhtiöiden tavoitteena ei ole tuottaa voittoa, hinnat pidetään mahdollisimman alhaisina siten, että ne kattavat vain työn tekemisestä aiheutuvat kulut. Tulevathan rahat näihin palveluihin omistajilta, eli viime kädessä veronmaksajilta.
Asiakas nimeää projektiin sisällöntuottajan, joka tuntee opetettavan asiasisällön. Usein organisaatiosta löytyy jo valmiiksi tällaisia henkilöitä. Usein myös kurssin aiheesta löytyy valmiiksi luentokalvoja, prujuja tai dokumentteja, joita voidaan hyödyntää valmiissa tuotoksessa. Sisällöntuottaja vastaa opetettavan aiheen rajaamisesta ja raakasisällön kirjoittamisesta: mitkä asiat valitaan mukaan ja millaisia kokonaisuuksia aiheesta olisi hyvä rakentaa. Tekstimuotoinen materiaali on tässä kohtaa riittävä ja usein suunnitelma tehdään PowerPoint-kalvoille.
Medieco nimeää projektiin projektipäällikön sekä digisisältöjen tuottamiseen tarvittavat resurssit. Verkkokoulutusasiantuntijat nappaavat sisällöntuottajan tekemän raakamateriaalin ja käsikirjoittavat toimivan kurssikokonaisuuden sekä suunnittelevat sopivat ja kustannustehokkaat oppimisratkaisut. Valinnoissa meitä ohjaavat nykyajan tietämys itseopiskelukurssien verkkopedagogiikasta ja oppimismuotoilusta sekä alustan tarjoamat tekniset ratkaisut. Otamme huomioon jo valmiina olevat materiaalit, toiveet ja käytössä olevan ajan. Jokainen tuotos on aina omannäköisensä kokonaisuus, mikä saattaa ihmetyttää välillä loppukäyttäjää. Pyrimme kuitenkin selkeisiin ulkoasuihin ja rakenteisiin aina uutta tehdessämme.
Visuaalisuus ja viestintä houkuttelevat osallistujat kurssille
Usein näille kursseille toteutetaan asiakkaan brändin mukainen ulkoasu. Visuaalisuus on tärkeä osa innostavaa opiskelua, ja siihen sisältyy kuvituksen lisäksi joskus myös animaatioita ja videoita. Kun tuotos on valmiina tai lähes loppusuoralla, pilotoidaan kokonaisuutta oikeilla käyttäjillä. Mietimme yhdessä asiakkaan kanssa pilotointiin oikean kohderyhmän, joka kokemuksemme mukaan kattaa noin kymmenisen henkilöä. Palautteen perusteella tehtyjen korjausten jälkeen kurssi on valmiina julkaistavaksi haluttuna ajankohtana.
Hyväkään kurssi ei tosin vedä itsestään osallistujia puoleensa, vaan lopuksi tarvitaan vielä markkinointia ja viestintää oikeissa kanavissa, jotta osallistujat löytävät kurssille. Tämä viimeinen vaihe on luonnollisesti asiakkaan tehtävänä.
Tilaustöissä on mahdollisuus myös synergiaetuihin
Kuten tiedättekin, Medieco on neljän hyvinvointialueen omistama inhouse-yhtiö. Mediecon omistajastrategiassa on tunnistettu tahtotila palvella kaikkia neljää hyvinvointialuetta ja hakea mahdollisia synergiaetuja. Omistajastrategiassa sanotaan: ”Yhteisellä yhtiöllä haetaan kustannustehokkuutta, osaamisen yhdistämistä ja synergiahyötyjä, joiden avulla voidaan tukea kaikkien omistajaorganisaatioiden ydintoimintaa”. Näemme etenkin tilaustyönä tehtävissä kursseissa tämän suhteen mahdollisuuksia. Kurssit voidaan toteuttaa vastaamaan neljän eri hyvinvointialueen tarpeita siinä, missä yhdenkin hyvinvointialueen tarpeita.
Mikäli tällaisia yhteisiä aihealueita ja koulutustarpeita tunnistetaan, kannattaa voimat yhdistää ja tilata kurssi yhdessä. Ja toisinpäin, mikäli teillä tunnistetaan laajan kohderyhmän koulutustarve, kannattaa tiedustella myös muilta kolmelta hyvinvointialueelta mahdollisesta samanlaisesta tarpeesta. Yhteistyössä tehtävissä kursseissa toteutus tehdään yhdessä, mutta kukin hyvinvointialue viestii valmiista tuotoksesta omissa kanavissaan. Kannattaa siis muistaa tämäkin optio uusia verkkokursseja miettiessänne.
Yhteistyöterveisin,
Pauliina, Medieco