Sosiaalihuollon koulutukset tutuiksi: Esittelyssä Kirjaaminen sosiaalialalla -kurssi

Maaliskuussa suuntaamme katseet Mediecon sosiaalihuollon kursseihin. Olemme jälleen saaneet yhden päivityskierroksen valmiiksi ja siksi esittelemme nyt uudistunutta Kirjaaminen sosiaalialalla -kurssia. Millainen kurssi on kyseessä ja kenelle se on suunnattu? Mediecolle on tärkeää olla osaavien ammattilaisten tukena – koko ajan myös kasvavissa määrin sosiaalihuollon ammattilaisille.

Aika ajoin meiltä kysytään, millaisia sosiaalialan koulutuksia Medieco tarjoaa ja mistä ne löytyvät? Jokainen Medieco eLearniin saapuva käyttäjä pääsee tutustumaan kattavaan kurssitarjontaamme oppimisympäristön Etusivulla. Ensin Etusivulla esitellään lääkehoidon ja ensihoidon koulutukset ja sen perään sosiaalialan koulutukset. Hakukenttäkin auttaa löytämään näppärästi haluamansa.

 

Kuva: Näkymä Medieco eLearnin Etusivulta, kohdasta Sosiaalialan kurssit

 

Sosiaalialan kursseja on tällä hetkellä tarjolla kolme; Kirjaaminen sosiaalialalla, Sosiaalialan lainsäädännön perusteet ja Terveyssosiaalityön kirjaamisen ABC. Tässä tarinassa kurkistetaan tarkemmin Kirjaaminen sosiaalialalla -kurssiin.

Kirjaaminen sosiaalialalla -kurssi on päivittynyt

Maaliskuussa julkaisimme päivitetyn version Kirjaaminen sosiaalialalla -kurssista. Aiemmin tämä kurssi tunnettiin nimellä Määrämuotoisen kirjaamisen ABC sosiaalialalla, mutta kirjaamisen muututtua rakenteiseksi kirjaamiseksi, päädyimme uuteen nimeen. Päivityksen yhteydessä olemme tuoneet kurssille uuden visuaalisen ilmeen, sekä päivittäneet useita videoita ja tekstisisältöjä vastaamaan alalla tapahtuneisiin muutoksiin.

Tämä kurssi on laadittu kaikille sosiaalihuollon ammattilaisille ja muille sosiaalihuollon asiakastyötä tekeville henkilöille, jotka kirjaavat osana työtään. Kurssilla esitellään yleiskuva siitä, millaisista erilaisista tekijöistä sosiaalihuollon kirjaaminen koostuu.

Kurssin oppimistavoitteita ovat esimerkiksi:

  • Perehdyt ja palautat mieleesi kirjaamisen hyviä peruskäytäntöjä
  • Ymmärrät, mistä eri näkökulmista kirjaaminen sosiaalialalla muodostuu
  • Ymmärrät, mitkä ovat sosiaalialan kirjaamisen viitekehykset lainsäädännön ja vaatimuksien osalta
  • Ymmärrät mistä tekijöistä rakenteisuus muodostuu sosiaalialan kirjaamisessa

Kurssin materiaalien opiskeluun ohjeistetaan varaamaan aikaa noin neljä tuntia. Lisäksi kurssin päätyttyä on osaamista varmistava tentti ja halutessaan suorituksesta saa todistuksen.

Monipuolisuudella tuetaan oppimista

Olemme työstäneet kurssia yhdessä Salus Qualitas Consultingin Heidi Ilmosen kanssa ja näin verkkokoulutusasiantuntijan näkökulmasta voin todeta tämän kurssin olevan sisällöltään monipuolinen kokonaisuus. Oppimateriaalissa vuorottelevat videot, podcastit ja kattavat tekstisisällöt. Autenttisuus eli aitojen työelämän tilanteiden tuominen opiskeluun näkyy havainnollistavina asiakastapauksina ja myös siten, että opiskelijaa kannustetaan miettimään opittavia asioita välillä oman organisaation kontekstissa. Kurssille on tuotu myös valinnanmahdollisuuksia – jos et halua katsella videoita tai kuunnella audioita, voit aina lukea saman sisällön tekstimuodossa. Pienet lähtötason testit auttavat orientoitumaan aiheeseen ja lisäävät myös oppijan aktiivisuutta verkko-opiskelussa.

Näitä keinoja yhdistelemällä tuemme oppijan motivaatiota, lisäämme saavutettavuutta ja mahdollistamme oppimista kullekin sopivalla oppimistyylillä. Nyt toivotammekin kaikki aiheesta kiinnostuneet ammattilaiset tervetulleeksi uudistuneelle Kirjaamisen kurssille! Ja erityisesti kuulisimme mielellään myös palautetta kurssin suorittaneilta opiskelijoita.

Täällä me olemme – osaavien ammattilaisten tukena

Jos sinulle heräsi kysyttävää kursseista tai mietit sopivaa täydennyskoulutusta oman organisaatiosi ammattilaisille, otathan yhteyttä!

Pauliina Halla
pauliina.halla@medieco.fi

Kirjoittaja on Mediecon verkkokoulutusasiantuntija, joka osallistuu parhaillaan useiden kurssien päivityskierroksiin, tuoden omaa verkkopedagogista asiantuntemusta Mediecon asiakkaiden opiskelua värittämään. Hän on tuttu ääni myös Mediecon ohjevideoiden takaa ja kurssityötila-asiakkaiden verkkokurssilta.

Medieco – Osaavien ammattilaisten tukena

Kirjoittaja on Mediecon verkkopedagogiikan taitaja ja palveluiden kehittäjä, jolle käyttäjä on aina ykkönen ja sujuva oppimiskokemus suurena tavoitteena. Pauliina on mukana useissa Mediecon kurssiprojekteissa ja ompa hän tuttu ääni myös Mediecon ohjevideoiden takaa. Jooga ja kaikenlainen urheilu kulkevat myös isosti mukana tämän naisen elämässä.