Hii-ohoi! Lääkehoidon päivä tulee taas!

Valtakunnallista Lääkehoidon päivää vietetään aina maaliskuussa ja tänä vuonna se järjestetään 14.3. Teemana on ”Lääkehoidon päivä on joka päivä” ja sen sanoman me Mediecolaisetkin allekirjoitamme erityisen osuvana omassa työarjessamme.

Mistä lääkehoidon päivässä on kyse?

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä. Tavoitteena on rohkaista lääkkeiden käyttäjiä kysymään ja keskustelemaan lääkkeistään ja omasta lääkehoidostaan. Ammattilaisia kannustetaan puolestaan kysymään lääkkeiden käytöstä sekä neuvomaan lääkkeiden käyttäjiä ja osallistamaan heidät omaan lääkehoitoonsa.

Valtakunnallisena päätapahtumana järjestetään webinaari 14.3. klo 13.00–15.15 teemalla ”Lääkehoidon päivä on joka päivä” ja sen toteuttamisesta vastaa Kansallinen Lääkeinformaatioverkosto. Merkaathan päivän jo nyt kalenteriisi! Lisätietoja löytyy Fimean ylläpitämiltä Lääkehoidon päivän verkkosivuilta. Webinaarin lisäksi viikolla 11 järjestetään myös eri toimijoiden omia tapahtumia ympäri Suomea.

Medieco on lääkehoidon asialla joka päivä

Koska päätuotteitamme ovat sosiaali- ja terveydenhuollon lääkehoidon verkkokoulutukset, toimimme itsekin lääkehoidon parissa jollain tapaa päivittäin. Siksi tämän vuoden Lääkehoidon päivän teema ”Lääkehoidon päivä on joka päivä” resonoi meissä erityisen hyvin.

Jotta koulutukset pysyisivät laadukkaina ja ajantasaisina on niitä päivitettävä säännöllisesti. Etenkin nyt alkuvuodesta työpöytämme ovat täyttyneet, kun päivityksen alla ovat perusosaamisen kursseista Vaativa neste- ja lääkehoito sekä Lääkehoito suun terveydenhuollossa. Näillä kursseilla teemme pienet päivitykset sekä sisältöön että ulkoasuun.

Lääkehoidon perusosaamista täydentävistä kursseista päivityksen alla ovat parhaillaan Rokottaminen sekä Lasten-, nuorten- ja raskaana olevan lääkehoito. Näistä Rokottamisen kurssi kokee tällä kertaa hieman isomman muutoksen, sillä jatkossa tulemme tarjoamaan tentin rinnalla uuden oppimateriaalin, joka innostaa ja kannustaa oppimaan. Asiat pohjaavat edelleen THL:n määrittelemiin rokottamisen osaamisvaatimuksiin. Myöhemmin keväällä päivitysvuoroon pääsevät vielä Epiduraalinen kivunhoito, Psykiatrisen ja päihdepotilaan lääkehoito, sekä Neste ja lääkehoidon tarkkailu lähihoitajille.

Pullaa ja kahvia etänäkin

Mutta palataan vielä Lääkehoidon päivään – kuinka itse aiomme viettää sitä? Tänä vuonna päivä sattuu torstaille, joka on meillä etätyöpäivä. Osuvasti tuolle ajankohdalle on merkitty kalentereihimme maaliskuun lääkehoidon kuukausipalaveri, joten ajattelimme sen perään viettää virtuaalista kahvituntia kukin lempipullansa kera. Ja varmasti meiltä osallistutaan myös tuohon yhteiseen webinaariin – haluammehan olla osa tätä verkostoa ja päästä kuulemaan ajankohtaisista lääkehoidon asioista. Kenties tapaamme linjoilla!

 

Työn touhuisin terveisin,

Mediecolaiset

 

Lähteet:

https://innokyla.fi/fi/kokonaisuus/laakehoidon-paiva
https://fimea.fi/kehittaminen/laakeinformaation_kehittaminen/laakehoidon-paiva

 

Medieco – Osaavien ammattilaisten tukena

Olemme verkko-oppimisen asiantuntija. Tarjoamme laadukkaita verkkokoulutuksia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille osaamisen kehittämisen ja ylläpitämisen tueksi.