Uusia tuulia tiimissä!

Hei kaikille! Olen Pauliina Halla ja aloitin syyskuussa Mediecolla verkkokoulutusasiantuntijana. Kirjoittelen tässä tarinassa hieman itsestäni ja ajatuksistani verkkokouluttamiseen liittyen.

Katselen alaa sekä oppimisen että palvelukehityksen silmälaseilla. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja tehnyt molemmat lopputyöni verkkopedagogiikasta. Työtaustaa minulla on verkkokoulutusten uudistamisesta, digitaalisten palveluiden ja järjestelmien kehittämisestä sekä tuotteistamisesta. Olen tuottanut aiemmin verkkokursseja hyvinvointialan ammattilaisille kansainvälisesti ja toiminut myös koulutusalustan pääkäyttäjänä.

Aiempi tutkintoni on liikunta-alalta ja hyvinvointialalla pitkään työskennelleenä pyrin itsekin ”elämään niin kuin opetan”. Ei siis ole yhtään tavatonta, että palaveriputken lomassa astelen Medipoliksen portaita kuudenteen kerrokseen katkaistakseni istumista tai että urheilen keskellä työpäivää huolehtiakseni illan ja yön palautumisesta.

Verkkokurssien monipuolisuus on kiehtovaa

Verkkokursseissa minua kiehtoo niiden lukuisat mahdollisuudet. Koulutuksen siirtäminen verkkoon tuo usein järkevyyttä henkilöresurssien käyttöön, kun aikaa vapautuu toistuvalta kouluttamiselta muuhun työhön. Ajasta ja paikasta riippumattomuus tuo joustavuutta opiskeluun eikä edes maapallon toisella puolella oleskelu tule osallistumisen esteeksi. Kustannustehokkuus korostuu isojen massojen kouluttamisessa. Mediecolla pääsen sekä polkaisemaan käyntiin uusia kursseja, että jatkokehittämään olemassa olevaa tarjontaa.

On hyvin hyödyllistä miettiä, miten itse opit parhaiten uusia tietoja ja taitoja

Ajattelen, että tärkeintä kursseilla on kuitenkin oppiminen. Parhaimmillaan kurssit palvelevat eri oppimistyylejä ja -tapoja, kun materiaalit on suunniteltu monipuolisiksi oppimista tukemaan.

Myös osallistujat voivat optimoida omaa opiskeluaan verkkokursseilla suuntaan, jossa he parhaiten uutta tietoa omaksuvat. Yksinkertaisimmillaan kyse on olosuhteista – esimerkiksi mukava asento nojatuolissa ja kuppi kuumaa voivat edistää uuden asian omaksumista joillakin ihmisillä. Toisaalta kyse on aistikanavista, joilla vastaanotamme tietoa ja asioista, jotka auttavat meitä keskittymään. Toiset oppivat parhaiten kuuntelemalla podcastia makoillen, kun taas toiset katsovat mielummin videota samalla käsityötä neuloen. Osa ihmisistä tarvitsee useita kanavia tiedon omaksumiseen. Tällainen monikanavaisuus ja omaan tahtiin rauhassa eteneminen onnistuvat esimerkiksi luentovideoita katsomalla, niitä pysäyttämällä ja omia muistiinpanoja kirjoittamalla. Itsensä tunteminen edistää näin verkossa oppimista. On hyvin hyödyllistä miettiä, miten itse opit parhaiten uusia tietoja ja taitoja.

Huomiota käyttäjäkokemukseen

Kuten tiedetään, verkossa opiskelu vaatii osallistujalta myös itseohjautuvuutta, jotta kurssi tulisi suoritettua. Tähän emme voi Mediecolla täysin vaikuttaa, mutta voimme parantaa jatkuvasti kursseille pääsyn ja opiskelun teknistä sujuvuutta. Haluan omalta osaltani tukea käyttäjäkokemusta kaikin keinoin, jotta sinun opiskeluvauhtia ei pysäyttäisi mikään, kun inspiraatio iskee!

Mediecolla on hieno tekemisen meininki ja pienestä tiimistä huolimatta asioita saadaan paljon aikaan. Tästä pidän erityisen paljon ja olenkin innolla hyppäämässä sosiaali- ja terveysalan koulutustarpeiden pariin. Ehkä siis tapaamme linjoilla.

Sitä odotellessa, oikein innostavaa ja aurinkoista syksyä sinulle toivotellen,

Pauliina

Medieco – Osaavien ammattilaisten tukena

Kirjoittaja on Mediecon verkkopedagogiikan taitaja ja palveluiden kehittäjä, jolle käyttäjä on aina ykkönen ja sujuva oppimiskokemus suurena tavoitteena. Pauliina on mukana useissa Mediecon kurssiprojekteissa ja ompa hän tuttu ääni myös Mediecon ohjevideoiden takaa. Jooga ja kaikenlainen urheilu kulkevat myös isosti mukana tämän naisen elämässä.