Tietoa meistä
Olemme verkko-oppimisen asiantuntija. Tarjoamme laadukkaita verkkokoulutuksia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille osaamisen kehittämisen ja ylläpitämisen tueksi. Olemme voittoa tavoittelematon, julkisomisteinen osakeyhtiö.
Toiminnassamme korostuu erityisesti
Asiakaslähtöisyys Asiantuntijuus Pitkä kokemus alalta Yhteistyö eri toimijoiden kesken
Omistajat
Medieco on neljän hyvinvointialueen omistama in house -yhtiö. Omistajiamme ovat Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueet. Tarjoamme omistajillemme kustannustehokkaita, yhteistyössä tehtäviä ja omistajiemme tarpeiden mukaan joustavia palveluja.
Omistajat ohjaavat toimintaamme yhtiökokouksessa ja hallituksessa.
Hallitus
Juha Korpelainen, Pohde
Mari Saari-Somero, Pohde
Harri Tiuraniemi, Lapha
Maarit Palomaa, Lapha
Lotta Brännkärr, Soite
Tiina Veijola, Kainuun hyvinvointialue
Varajäsenet:
Merja Meriläinen, Pohde
Minna Mölläri, Lapha
Meidän tarinamme
Mediecon tarina sai alkunsa vuonna 1990. Vuonna 2005 yrityksen nimeksi vaihtui Medieco Oy, ja samalla otimme askeleen kohti verkkokoulutusmaailmaa. Ensimmäisten verkkokurssiemme aiheina olivat infektioiden torjunta sekä neste- ja lääkehoito. Tuolloin verkkokoulutus oli vielä uutta terveydenhuollon täydennyskoulutuksessa, mutta siinä nähtiin potentiaalia. Alkuaikoina yrityksen omisti yksi sairaanhoitopiiri, ja kurssiemme käyttäjämäärät kasvoivat tasaisesti tarjonnan lisääntyessä.
Nykyään tuomme verkko-oppimisen tuhansille sote-alan ammattilaisille neljällä hyvinvointialueella. Viisihenkinen tiimimme kehittää verkko-oppimisympäristöämme ja kurssitarjontaamme yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa, ottaen huomioon omistajahyvinvointialueiden tarpeet. Olemme erityisesti panostaneet lääkehoidon koulutuskokonaisuuteen, joka tarjoaa käytännönläheistä ja ajantasaista tietoa lääkehoidosta. Verkkokurssiemme suunnittelua ohjaavat käyttäjälähtöisyys, monipuolisuus, käytännönläheisyys ja asiantuntijuus.
Tunnuslauseemme ”Sinun Osaamisesi Turvaa Elämää” kiteytyy sanaan ”sote”. Se kuvastaa sote-ammattilaisten roolia toisten ihmisten hyvinvoinnissa, terveydessä ja sairauksien hoidossa. Me Mediecolla tuemme näiden ammattilaisten osaamisen varmistamista, ylläpitämistä ja kehittämistä – niin nyt kuin tulevaisuudessakin.
Tiimi
Paula Eskola
Paula on kokenut verkkokoulutustoiminnan osaaja, joka johtaa tiimiä hyvällä energialla ja osallistuu Mediecon kehitystyöhön.
Mari Hosionaho
Mari on monessa mukana oleva verkko-oppimisympäristömme taitaja, joka ohjaa ja opastaa asiakkaitamme heidän omien kurssityötilojensa tekemisessä.
Pauliina Halla
Pauliina tuo tiimiin verkkopedagogiikan ja digipalveluiden kehittämisen asiantuntemusta ja tuottaa monipuolisia verkkokursseja eri alojen ammattilaisille.
Thomas Wihlman
Thomas, jolla on yli 20 vuoden kokemus hoitoalalta, vastaa asiakaspalvelusta ja ruotsinkielisistä verkkokurssisisällöistä.
Virpi Lehtonen
Virpi on media-alan ammattilainen ja vastaa Mediecon visuaalisesta ilmeestä sekä viestinnästä.
Pasi Parkkila
Pasi on Mediecon pitkäaikainen toimitusjohtaja ja vastaa yrityksen hallinnollisista asioista.
Tarinat
Tarinat ovat tekstejä Mediecolaisten arjesta terveys- ja sosiaalialan verkkokoulutusten tarjoajana. Jaamme kokemuksia ja pohdintoja verkossa oppimisesta, yhteistyöstä eri alojen asiantuntijoiden kanssa sekä työskentelystä meillä. Tervetuloa tarinoidemme pariin!
Kurkkaa kulisseihin: Miten lääkehoidon kurssien uudistaminen tapahtui
Syksy alkaa kääntyä talveen. Se tarkoittaa sitä, että alamme vähitellen nähdä työmme tuloksia asiakkaidemme käytössä, kun uudistuneet lääkehoidon kurssit päästetään vihdoin lentämään pesästä. Tässä tarinassa pääsette tutustumaan, miten Vaativa neste- ja lääkehoito -kurssia on uudistettu ja miltä uusi oppimateriaali näyttää. Avainsanoja tässä muutoksessa ovat käyttäjäkokemus ja monipuolisuus, sillä Mediecolle on tärkeää olla osaavien ammattilaisten tukena – myös erilaisten oppimistyylien osalta.
Uusi oppimateriaali uudella teknologialla
Otimme kesällä käyttöön Moodlen aktiviteettien rinnalle Rise 360 -sisältötyökalun. Tutustu, miltä uusi oppimateriaali näyttää ja kuulostaa:
Siirtoa ja sisällön jäsentämistä
Palataan ajassa taaksepäin, aina kesälomiin saakka. Lomien pyöriessä meistä joku oli aina työn äärellä. Hiljaisempien päivien puuhana siirsimme kaiken Vaativa neste- ja lääkehoito -kurssin sisällön H5P Course presentation -dioilta Rise 360 -alustalle. Ihan pelkkää leikkaa-liimaa-työtä tämä ei ollut, vaan samalla koko sisältö jäsenneltiin ja otsikoitiin uudelleen. Luovaa työtä vaati myös tutun sisällön esittäminen uusilla Rise 360:n aktiviteeteilla. Sanoisin, että boksin ulkopuolelta ajattelu kuitenkin kannatti ja lopputulos on hyvin toimiva, selkeä ja johdonmukainen.
Niille, jotka ovat enemmän työskennelleet kurssityötilojen parissa Moodle-ympäristössä kerrottakoot, että tällaiset uudet oppimateriaalit tuodaan kursseille SCORM-aktiviteetteina. ”H5P-dioja” käytetään Medieco eLearn:ssa esitystapana myös jatkossa, ja tämä uusi muoto tulee nyt käyttöön lähinnä Mediecon lääkehoidon kursseilla.
Muutos toi mukanaan audioiden tuottamisen
Rise 360 -sisältötyökalulla tehty oppimateriaali innosti meitä toteuttamaan samalla asiakastoiveen materiaalin kuunneltavuudesta. Otimme selvää erilaisista text-to-speech-työkaluista ja valitsimme meille sopivan ohjelman kokeiluun.
Syksyn aikana tuotimme Vaativa neste- ja lääkehoito -kurssista yli 80 laadukasta audiotiedostoa ja monipuolistimme niillä luettavaa materiaalia. Laadukkuudella viittaan siihen, kuinka tarkistimme käsin (tai oikeastaan ihmiskorvin) tekoälyn lukemaa puhetta oikeaan ääntämismuotoon. Myös oma ääneni kloonattiin ohjelmaan ja testasimmekin, olisiko tämä hyvä ääni käyttöön. Tällä kertaa valitsimme kuitenkin tekoälyn lukijaksi, olihan se paljon halvempaa, kuin kloonatun äänen käyttäminen. Kokonaisuudessaan audioittaminen oli iso työ, koska materiaalia oli niin paljon.
Huomiota myös viestintään ja visuaalisuuteen
Kuten kurssien päivitykseen kuuluu, myös visuaalinen ilme koki päivityksen Vaativa neste- ja lääkehoito -kurssilla. Ajattelemme, että havainnollistavat kuvat ovat oleellinen osa oppimiskokemusta ja muistamisen tukemista. Rise 360 -sisältötyökalu sisältää oman kuvapankin, mitä pystyimme myös hyödyntämään oman kuvapankkimme rinnalla.
Uuden teknologian käyttöönoton myötä olemme yhtenäistäneet myös Medieco eLearnin viestintää ja kurssien rakenteita. Siinä missä ennen puhuimme lääkehoidon kursseista, teemme nyt selkeämpää jakoa tenttityötiloihin ja oppimateriaaleihin. Logiikka on sama; kun ilmoittautuu tentille, saa samalla pääsyn tenttiin kuuluviin oppimateriaaleihin. Tämän tuomme nyt viestinnällä ilmi paremmin myös käyttäjälle läpi koko oppimispolun. Myös lääkehoidon perusosaamisen tenttityötilat yhtenäistettiin ulkoasultaan ja toiminnoiltaan. Ehkä huomaatkin muutoksen mennessäsi seuraavan kerran Medieco eLearniin.
Kuva: Medieco eLearnissa ilmoittaudutaan tenttiin Kurssivalikoima-sivulla. Kuvitus on päivittynyt.
Julkaisu lähenee
2.12. julkaisemme uuden Vaativa neste- ja lääkehoito -oppimateriaalin. Jotta mahdollisimman moni pääsee tutustumaan uudistettuun esitysmuotoon, tarjotaan se myös nykyisessä kurssiversiossa eli kaikille kuluvan vuoden aikana Vaativa neste- ja lääkehoito -tenttiin ilmoittautuneille. Uusi materiaali löytyy UUTTA KURSSILLA-osiosta.
Odotamme innolla palautetta, ja tulevia uudistuksia ajatellen haluaisimme kuulla etenkin siitä, onko kuuntelumahdollisuutta käytetty ja onko siitä ollut oppimisen kannalta hyötyä.
Terveisin,
Pauliina
ps. Marraskuun alusta lähtien Neste- ja lääkehoidon tarkkailu lähihoitajille -kurssille ilmoittautuneet pääsevät myös opiskelemaan esitystavaltaan uudistunutta materiaalia. Kun vuosi on vaihtunut ja valoisa aika jälleen pitenee, etenemme uudistamaan paljon käytettyä Lääkehoidon perusteet -kurssia.