Lääkehoidon koulutukset
Lääkehoidon koulutukset ovat osa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten lääkelupaprosessia. Meiltä löydät lääkehoidon perusosaamisen ja perusosaamista täydentävien kurssien oppimateriaalit ja tentit. Kurssien sisällöt ovat moniammatillisen asiantuntijaverkoston laatimia ja tarkastamia ja menestyneet myös valtakunnallisessa lääkehoidon koulutusten vertailussa. Kurssit sisältävät monipuolisesti katsottavaa, kuunneltavaa ja luettavaa digitaalista materiaalia. Tuemme oppimista myös oppimismuotoilun keinoin ja kehitämme kurssien saavutettavuutta jatkuvasti.
Koulutuksemme vastaavat Sosiaali- ja terveysministeriön julkaiseman Turvallinen lääkehoito -oppaan osaamisvaatimuksiin. Tarjoamme kursseja eri ammattiryhmille, kuten sairaanhoitajille, röntgenhoitajille, lähihoitajille sekä lääkehoitoon kouluttamattomille eri työtehtäviin perustuen.
Lue lisää lääkehoidon koulutuksista osana lupaprosessia.
Lääkeluvan saaminen edellyttää tyypillisesti vaadittujen tenttien läpäisemisen verkossa sekä näyttökokeen antamisen hyväksytysti työpaikalla. Esimerkiksi lääkehoidon perusosaaminen varmistetaan sekä teoria- että lääkelaskennan tentillä, jotka suoritetaan Medieco eLearnissa työpaikalla, yleensä esihenkilön valvomana. Tätä seuraa näyttökoe, jonka sisällön määrittää työnantaja.
Lääkehoidon luvan myöntämisen käytännöt voivat vaihdella eri hyvinvointialueilla. Tutustu tarvittaessa oman työnantajasi tai yksikkösi lääkehoitosuunnitelmiin.
Tarkemmat ohjeet kurssien ja tenttien suorittamiseen Medieco eLearnissa löydät Ohjeet-sivulta.
Lääkehoidon koulutuskokonaisuus jakaantuu kolmeen osaan:
Lääkehoidon perusosaaminen
Lääkehoidon perusosaamista täydentävät
Lääkehoidon erityisosaamista vaativat
LÄÄKEHOIDON PERUSOSAAMINEN
Lääkehoidon perusteet
Kohderyhmänä ovat lähihoitajat, lääkintävahtimestarit ja muut nimikesuojatut terveydenhuollon ammattihenkilöt.
Tavoitteena on varmistaa ja ylläpitää terveydenhuollon ammattihenkilöiden lääkehoidon perusosaamista sekä tukea valmiuksia toteuttaa laadukasta ja turvallista lääkehoitoa.
Kurssin suorittaminen
- Teoriatentti ja lääkelaskennan tentti
- Hyväksymisrajat: teoria 27/35 kysymystä ja lääkelaskennan tentti 3/3
Kurssin sisältö
- Lääkehoidon perusteet kurssin materiaali ja tentit
- Sisältää PKV-lääke -osion
- Elvytyksen ja anafylaksian lääkehoito (ei kuulu tenttialueeseen)
- Lääkelaskennan itseopiskelupaketti
Vaativa neste- ja lääkehoito
Lääkehoidon ABC
Kohderyhmä: Lääkehoitoon kouluttamattomat sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskentelevät henkilöt
Neste- ja lääkehoito röntgenhoitajille
Lääkehoito suun terveydenhuollossa
LÄÄKEHOIDON PERUSOSAAMISTA TÄYDENTÄVÄT KURSSIT
Rokottaminen
• Hyväksymisrajat: 8/10 kysymystä
Kurssin sisältö
• Materiaalina on Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen rokottamisen kokonaisuus
• Rokottamisen tentti
Epiduraalinen kivunhoito
• Teoriatentti, sisältäen yhden lääkelaskun
• Hyväksymisrajat: 15/17 pistettä
Kurssin sisältö
• Epiduraalisen kivunhoidon materiaali ja tentti
Neste- ja lääkehoidon tarkkailu lähihoitajille
Psykiatrisen ja päihdepotilaan lääkehoito
Kohderyhmänä ovat lähihoitajat, lääkintävahtimestarit ja muut nimikesuojatut terveydenhuollon ammattihenkilöt.
Lasten, nuorten ja raskaudenajan lääkehoito
Perustietoa syöpälääkkeistä ja syöpäpotilaan hoidosta
LÄÄKEHOIDON ERITYISOSAAMISTA VAATIVAT KURSSIT
Lääkehoidon erityisosaamista vaativat kurssit
Sosiaalialan koulutukset
Sosiaalialan ammattilaiset ovat koulutustarjonnan kasvava kohderyhmä. Tuotamme ammattiosaamista täydentäviä koulutuksia omistaja-hyvinvointialueilla syntyneisiin tarpeisin yhdessä kumppaniemme kanssa. Kuulemme mielellään asiakkaiden ideoita tarvittavista uusista kursseista.
Sosiaalialan koulutukset
Sosiaalialan lainsäädännön perusteet
Kirjaaminen sosiaalialalla
Muut sote-koulutukset
Lastensuojelun perusteet
Ensihoidon tentit
Ensihoidon tentit
Muita Mediecon tarjoamia koulutuksia
Medieco hankkii omistajilleen muiden palveluntarjoajien tuottamia koulutuksia ja verkkokursseja. Laaja kurssitarjonta kohdistuu sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön koulutustarpeisiin.
Eri hyvinvointialueilla sopimukset ja pääsy koulutustarjontaan vaihtelee. Tarkista oman alueesi tilanne tai kysy tarvittaessa lisätietoja Mediecolta.
Oppiportin koulutukset
Oppiportti
Oppiportti on terveydenhuollon ammattilaisten täydennyskoulutuspalvelu. Palveluun kuuluvat Duodecimin verkkokurssit, laitekoulutukset, sähköiset oppikirjat sekä webinaarit. Välitämme palvelun omistajillemme. Palvelun sisältö vaihtelee hyvinvointialueittain, riippuen tilatusta palvelupaketista. Kurssit suoritetaan Oppiportti -verkko-oppimisympäristössä. Palvelun tuottaa Kustannus Oy Duodecim.
Potilasturvaportin koulutussisällöt
Potilasturvaportti
Potilasturvaportti tarjoaa sosiaali- ja terveydenhuollossa toimiville ammattilaisille ja opiskelijoille laadukasta verkkokoulutusta asiakas- ja potilasturvallisuudesta. Välitämme omistajillemme Asiakas- ja potilasturvallisuutta taidolla -koulutuskokonaisuutta ja muita turvallisuuskoulutuksia. Kurssit suoritetaan Potilasturvaportti-oppimisympäristössä. Palvelun tuottaa Qreform Oy.
Potilassiirtojen Ergonomiakortti® -koulutuskokonaisuus
Potilassiirtojen Ergonomiakortti®
Potilassiirtojen Ergonomiakortti®-koulutus on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, alan opiskelijoille ja opettajille suunnattu koulutus, jonka tarkoituksena on lisätä työ- ja potilasturvallisuutta. Koulutus on monimuoto-opiskelua, jossa yhdistyy verkko-opiskelu sekä käytännön lähiharjoittelu. Verkko-opinnot suoritetaan Medieco eLearn -verkko-oppimisympäristössä ja käytännön harjoittelut hyvinvointialueella. Koulutuskokonaisuuden sisällön tuottaa Työterveyslaitos.
Säteilysuojelun verkkokoulutukset
Säteilysuojelun verkkokoulutus (SÄVe)
Säteilysuojelun verkkokoulutus (SÄVe) on tarkoitettu kaikille työssään säteilyn kanssa tekemisissä oleville henkilöille. Koulutus koostuu neljästä verkkokurssista, jotka suoritetaan Medieco eLearn-oppimisympäristössä. Säteilysuojelun verkkokoulutusta tuottaa Awanic Oy yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen kanssa.