Medieco eLearn -ohjeet

Tälle sivulle päivittyy uudet Medieco eLearn-ohjeet loppuvuoden aikana.

Onnistuneesti lähetetyn ilmoittautumislomakkeen jälkeen saat näytölle kuvankaltaisen ilmoituksen. Osallistuja saa sähköpostiin yhden tai useamman tilausvahvistuksen. Mikäli yhteyshenkilö on ilmoittanut lomakkeella oman sähköpostiosoitteensa, myös hänelle lähetetään viesti erikseen.

Käyttäjätunnuksen muodostuminen, olemassa olevan käyttäjätunnuksen päivittyminen ja uusien koulutusten avautuminen verkko-oppimisympäristöön vaatii ilmoittautumislomakkeen manuaalisen käsittelyn Mediecon asiakastuen toimesta.

Ilmoittautumisia käsitellään arkipäivisin. Mikäli tunnuksia ei ole tullut sähköpostiin parin päivän – viikon sisällä ilmoittautumisesta, tulee olla yhteydessä asiakastukeemme tuki(a)medieco.fi . Yhteydenottaja voi olla yhteyshenkilö, esimies tai mieluiten osallistuja itse. Ongelma on useimmiten sähköpostiosoitteeseen tai sähköpostin toimintaan liittyvä ongelma. Uutta ilmoittautumista ei tule tehdä. Kaikki ilmoittautumiset laskutetaan.

Huom! Kannattaa tarkistaa myös oma roskapostikansio. Jotkin sähköpostiohjelmat saattavat siirtää tunnusviestin suoraan sinne (esim. gmail.com, hotmail.com, outlook.com)

Uutta ilmoittautumista ei tule tehdä. Kadonneita tai unohtuneita käyttäjätunnuksia voi tiedustella tuestamme tuki@medieco.fi.

Käyttäjätunnus on pääsääntöisesti se sähköpostisoite, jolla työntekijä on viimeisimpänä ilmoitettu – poikkeuksia voi kuitenkin olla. Mikäli käyttäjätunnus on tiedossa, mutta salasana on hukassa, uuden salasanan voi asettaa oppimisympäristön kirjautumissivun Unohditko salasanasi? -linkistä.

Huom! Kannattaa tarkistaa myös oma roskapostikansio. Jotkin sähköpostiohjelmat saattavat siirtää salasanan vaihtamisen linkin suoraan sinne (esim. gmail.com, hotmail.com, outlook.com)

Tarkista aluksi, että olet valinnut oikean kirjautumispainikkeen. Ne, joilla työnantajana on PPSHP (ja käytössä on ppshp:n sähköpostiosoite), valitsevat ensimmäisen painikkeen ”Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työntekijä, kirjaudu tästä”. Kaikki muut kirjautuvat alemmasta painikkeesta. PPSHP:n alueen kuntien työntekijät kirjautuvat siis alemmasta painikkeesta.

Tarkista myös, että käytät kirjautumisessa oikeaa sähköpostiosoitetta eli Medieco eLearn -käyttäjätunnusta. Tarkista, että kirjoitat sähköpostiosoitteen ja salasanasi oikein, ilman kirjoitusvirheitä. Mikäli käyttäjätunnus on tiedossa, mutta et muista salasanaasi, voit asettaa uuden kirjautumissivun linkistä.

Kirjautumisongelmissa on selkeintä, että osallistuja itse on yhteydessä Mediecoon. Tällöin käyttäjätunnukseen ja salasanaan liittyvät haasteet saadaan selvitettyä suoraan osallistujan kanssa. Usein tämä nopeuttaa tilanteen ratkaisemista.

Ole tarvittaessa yhteydessä asiakastukeen tuki@medieco.fi.

Mikäli olet unohtanut salasanasi, pääset vaihtamaan uuden tämän linkin kautta: https://elearn.medieco.fi/login/forgot_password.php
Salasanan vaihtoon tarvittava viesti tulee sähköpostiisi tilauksen jälkeen, viive on korkeintaan muutamia minuutteja.

Mikäli viestiä ei kuulu, tarkista, että merkitsit yhteen kenttään sen sähköpostiosoitteen eli käyttäjätunnuksen, joka sinulla on Medieco eLearnissa. Yleensä sähköpostiosoite on se, joka on täytetty ilmoittautumislomakkeelle – poikkeuksia tässä saattaa  kuitenkin olla.

Huom! Kannattaa tarkistaa myös oma roskapostikansio. Jotkin sähköpostiohjelmat saattavat siirtää salasanan vaihtoon tarvittavan viestin suoraan sinne (esim. gmail.com, hotmail.com, outlook.com).

Tarvittaessa asiakastuki auttaa uuden salasanan asettamisen kanssa.

Mikäli sinulle ei näy koulutuksia tai jokin tietty koulutus puuttuu, toimi seuraavasti:

1. Mene oppimisympäristön etusivulle ja valitse Omat koulutukset. Klikkaa Näytä asetukset, ja katso että kohdassa Kuinka monta kurssia näytetään lukee ”Näytä kaikki”. Mikäli ilmoittautuminen on tehty ja käyttöoikeus kurssille on voimassa, tämä on usein riittävä toimenpide.

2. Kaikilla kursseilla on voimassaoloaika, jonka päätyttyä ne poistuvat näkyvistä (esim. lääkehoidon kursseilla voimassaoloaika on 12 kk). Mikäli kurssin voimassaoloaika on päättynyt, et näe sitä enää omissa tiedoissasi. Käyttäjätunnukset sinänsä eivät lakkaa toimimasta.

3. Voi myös olla, että ilmoittautumista ei ole tehty, ilmoittautumisessa tai käyttäjätunnuksessa on jotain epäselvää. Ole yhteydessä asiakastukeemme.

Sähköpostiosoitteen tai nimen muuttuessa ei tule ilmoittautua uudelleen, mikäli käyttöoikeus kurssille on edelleen voimassa. Sähköpostiosoitteen tai nimen muuttuessa kannattaa olla yhteydessä tuki@medieco.fi .

Kaikki materiaalit löytyvät sähköisenä verkko-oppimisympäristöstä. Materiaaleja ei pääsääntöisesti ole mahdollista tulostaa eikä niistä ole sähköpostilla toimitettavia, tulostettavia versioita. Materiaalia päivitetään säännöllisesti ja mukana on myös kuvia, videoita ja esimerkiksi toiminnallisia potilastapauksia ja oppimistehtäviä, jotka parantavat oppimiskokemusta ja havainnollistavat asioita. Näitä ei luonnollisestikaan saa tulostettuun materiaaliin mukaan.

Lääkehoidon ja ensihoidon tentit suoritetaan valvotusti työpaikalla sovittuna ajankohtana. Tenttien salasanat ovat tiedossa tentinvalvojilla.

Tentin aloitusnäkymässä ohjeistetaan aina oikea desimaalierotin, joten lue huolellisesti ohjeet sekä tenttikysymys!

  • Ennen tai jälkeen lukuarvon ei saa laittaa välilyöntiä tai muita ylimääräisiä kirjaimia/merkkejä.
  • Mikäli vastaus sisältää muita merkkejä kuin numeroita tai väärän desimaalierottimen, ohjelma antaa virheilmoituksen tai punaisen kolmion merkiksi puutteellisesta vastauksesta.

Mikäli tentti on hylätty väärästä desimaalierottimesta johtuen, voit olla yhteydessä asiakastukeen.

Materiaalin voit avata tentin aikana kolmella tavalla:

  1. Avaa saman selaimen uusi välilehti ja mene osoitteeseen https://elearn.medieco.fi/

  • Jos esiin tulee kuvan mukainen huomautus
  • Paina PERUUTA, jolloin sinulle aukeaa toinen oppimisympäristö
  • Hae materiaali Omat koulutukseni -osiosta
  1. Vie hiiren kursori selainikkunan yläreunaan, internet selaimen välilehden päälle. Valitse hiiren oikealla painikkeella Monista.
  • Hae materiaali Omat koulutukseni -osiosta

  1. Käytä eri selainohjelmaa (esim. Firefox, Edge tai Google Chrome)

Todistus tulee näkyviin kurssityötilaan hyväksytyn suorituksen jälkeen. Mikäli käyttöoikeutesi kurssille ovat voimassa, saat todistuksen kirjautumalla verkko-oppimisympäristöön omilla tunnuksillasi. Ohjeen todistuksen tulostamiseen löydät oppimisympäristöstä.

Ensisijaisesti työntekijä tulostaa todistuksen heti hyväksytyn suorituksen jälkeen. Mikäli tenttitilaisuudessa ei ole mahdollista tulostaa todistusta, tulee se ainakin avata ja tarkistaa. Todistuksen voi tallentaa, tulostaa ja ladata oppimisympäristöstä myös myöhemmin. Todistuksen avaaminen tenttitilaisuudessa on tärkeää, koska osasta koulutuksia todistus lähetetään automaattisesti osallistujan sähköpostiin.

Mikäli kyseessä on arkistoitu tentti eikä todistusta ole aiemmin avattu, todistuksen avaaminen vaatii osallistujan kirjautumisen oppimisympäristöön Mediecon ohjeistamana. Tarvittaessa todistuksen voi pyytää asiakastuesta tuki@medieco.fi .
Viestin yhteydessä on hyvä mainita työntekijän nimi, syntymäaika sekä työnantaja. Ensisijaisesti todistusta pyytää osallistuja, jolle todistus myös lähetetään.

Henkilötietoja sisältävät viestit pyydämme lähettämään suojatun sähköpostin kautta osoitteessa https://medieco.magiccloud.fi tai asiakkaan käyttämän muun suojatun sähköpostin kautta.

HUOM! Avatut todistukset tallentuvat myös henkilön omaan profiiliin. Vaikka käyttöoikeus itse kurssille olisikin päättynyt, todistus on saatavilla oppimisympäristöstä Minun todistukseni -valikosta. Uudistus otetaan käyttöön vaiheittain; vuonna 2020 uusille lääkehoidon perusosaamisen kursseille sekä ensihoidon tasotestauksiin ja jatkossa muillekin kursseille. Edellytyksenä todistuksen tallentumiselle on todistuksen avaaminen hyväksytyn tenttisuorituksen jälkeen.

Mikäli yhteyshenkilö on täyttänyt omat tietonsa ilmoittautumislomakkeelle, pystymme tarkistamaan ko. yhteyshenkilön tekemät ilmoittautumiset. Lisäksi, yhteyshenkilön tiedot nopeuttavat ilmoittautumisen käsittelyä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Yhteyshenkilön kannattaa siis aina täyttää myös omat tiedot (nimi ja sähköpostiosoite).

Ilmoittautumistiedot tallentuvat järjestelmään, mutta ulkopuoliset henkilöt eivät itse pääse niitä sieltä tarkistamaan. Yksittäisten henkilöiden ilmoittautumisia ja käyttäjätunnusten tilannetta/voimassaoloa voit tiedustella asiakastuesta tuki@medieco.fi tai puhelimitse. Emme lähtökohtaisesti lähetä listoja ilmoittautumisista. Ensisijaisesti ilmoittautumistietojen ylläpito kuuluu työnantajan edustajalle (esimies tai muu yhteyshenkilö).

Lääkehoidon kursseilla käyttöoikeudet ovat voimassa pääsääntöisesti 12 kuukauden ajan ilmoittautumisen käsittelypäivästä. Henkilökohtainen Medieco eLearn -käyttäjätunnus säilyy olemassa, mutta kurssit sulkeutuvat määräajan jälkeen.

Suosittelemme käyttäjätunnuksen aktivointia luomalla salasana heti kun työntekijä on saanut käyttäjätunnuksen ensimmäistä kertaa käyttöönsä.

Säteilysuojelun verkkokursseilla käyttöoikeudet ovat voimassa vuoden (oikeuksien luomisesta). Ensihoidon tenteissä käyttöoikeudet ovat voimassa puoli vuotta.

Ilmoittautumislomake on avoinna asiakkuuden perustaneille toimijoille eli esimerkiksi kunnille tai yrityksille. Asiakkuus on ns. yritysasiakkuus, eli sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua koulutuksiin itse maksavana. Medieco ei järjestä tenttitilaisuuksia tai käytännön näyttöjä, jotka kuuluvat lääkelupaan ja luvan myöntäminen on aina työnantajan vastuulla.