TERVETULOA ASIAKASSIVULLE!

Assista löydät ohjeet muun muassa ilmoittautumiseen ja tentinvalvontaan liittyen. Huom! Asiakassivulla ei ole tentinvalvontaan liittyviä salasanoja.
Tiedostot kannattaa avata selaimessa uuteen välilehteen tai ikkunaan (klikkaa tiedoston nimen kohdalla hiiren oikealla painikkeella ja valitse Avaa uuteen välilehteen/ikkunaan).


Ilmoittautuminen

Mediecon asiakkuudet ovat yritysasiakkuuksia ts. yksityishenkilöllä ei ole mahdollisuutta suorittaa kursseja omakustanteisena.
Ilmoittautumislomake on avoinna ainoastaan asiakkuuden perustaneille toimijoille. Muun muassa tämän vuoksi lomake on salasanasuojattu.

Ilmoittautumismahdollisuus avataan ja salasana toimitetaan asiakkaalle asiakkuuden perustamisen jälkeen. Salasana on sama kaikilla asiakkaillamme. Omalla henkilökohtaisella Medieco eLearn -verkko-oppimisympäristön käyttäjätunnuksella ei pysty kirjautumaan ilmoittautumislomakkeelle.

Osallistujat ilmoitetaan Mediecon nettisivuilla olevan, salasanasuojatun ilmoittautumislomakkeen kautta. Asiakasorganisaatiossa päätetyn toimintatavan mukaisesti ilmoittautumiset tehdään joko keskitetysti yhteyshenkilön toimesta tai työntekijät ilmoittautuvat itse kursseille.

Avaa tästä Ilmoittautumisohje 2019

Säteilysuojelun verkkokoulutus on tarkoitettu säteilyä työssään käyttävälle terveydenhuollon henkilöstölle ja potilaita säteilytutkimuksiin lähettäville lääkäreille.
Koulutus on OYS erityisvastuualueen julkisilla toimijoilla käytössä Medieco eLearn -verkko-oppimisympäristön kautta.
Oppimateriaalin tuottaa Awanic Oy ja sisällöstä vastaa Keski-Suomen sairaanhoitopiiri.

Avaa tästä Ilmoittautumisohje säteilysuojelu 2019

Voit ilmoittaa yhdellä lomakkeella kaikki samaan koulutukseen osallistuvat työntekijät, esimerkiksi
– kolme lähihoitajaa Lääkehoidon perusteet -kurssille,
– yksi lähihoitaja ja kaksi sairaanhoitajaa Psykiatrisen ja päihdepotilaan lääkehoito -kurssille,
– kodinhoitaja ja sosionomi Lääkehoidon ABC lääkehoitoon kouluttamattomille -kurssille.

Mikäli työntekijä osallistuu useammalle kuin yhdelle kurssille, täytetään ilmoittaumislomake jokaisesta kurssista.

Ilmoittautumisessa on tärkeää lomakkeen huolellinen tarkistaminen ennen lähettämistä, siis oikea henkilö oikealle kurssille, oikeilla tiedoilla varustettuna.

Ilmoittautumislomakkeelle täytetään osallistujasta seuraavat tiedot:
– Etunimet, kutsumanimi ja sukunimi
– Henkilötunnus
– Sähköposti
– Matkapuhelinnumero
– Tehtävänimike/titteli
– Työnantajatieto valitaan Valikosta
– Kustannuspaikka (= yksikön nimi, vastuuyksikkö-/kustannuspaikkanro) näkyy asiakkaan laskuerittelyssä

Huom! Laskuviite ja Lisätiedot eivät näy asiakkaalle toimitettavalla laskuerittelyllä

Toisinaan on tilanteita, joissa työntekijältä tarkistetaan esimerkiksi nimeen tai sähköpostiosoitteeseen liittyviä asioita.
Suosittelemme matkapuhelinnumeron ilmoittamista – pakollista se ei kuitenkaan ole, mutta nopeuttaa usein käyttäjätunnuksen toimittamista mikäli esimerkiksi sähköpostiosoitteessa vaikuttaa olevan virhe eikä yhteyshenkilön tietoja ole mainittu lomakkeella.
Asiakkaiden yhteystietoja ei käytetä markkinointitarkoituksessa.

Yhteyshenkilön tiedot on hyvä ilmoittaa aina, kun ilmoittautumislomakkeen täyttää joku muu kuin koulutukseen osallistuja.
Yhteyshenkilön tiedot nopeuttavat lomakkeen käsittelyä mahdollisissa ongelmatilanteissa.
Lisäksi, yhteyshenkilön merkitessä omat tietonsa lomakkeelle, pystymme tarvittaessa tarkistamaan ja listaamaan ko. yhteyshenkilön tekemiä ilmoittautumisia.

Ilmoittautumisia sekä käyttäjätunnusten tilannetta/voimassaoloa voit tiedustella asiakastuesta tuki@medieco.fi tai puhelimitse.

Verkko-oppimisympäristössä jokainen työntekijä tarvitsee oman henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen.
Käyttäjätunnus muodostuu sähköpostiosoitteesta eikä yhteiskäytössä olevalla sähköpostiosoitteella voi osallistua.

Kaikki materiaalit löytyvät sähköisenä verkko-oppimisympäristöstä. Materiaaleista ei ole olemassa sähköpostilla toimitettavia, tulostettavia versioita.


Käyttäjätunnus ja salasana

Työntekijä kirjautuu omilla henkilökohtaisilla tunnuksillaan osoitteessa https://elearn.medieco.fi .
Ensimmäistä kertaa kirjautuessa tulee hyväksyä käyttösopimus.

ohje: Medieco eLearn -verkko-oppimisympäristö

Uutta ilmoittautumista ei tule tehdä. Käyttäjätunnuksen muodostuminen, olemassa olevan käyttäjätunnuksen päivittyminen ja uusien koulutusten avautuminen verkko-oppimisympäristöön vaatii ilmoittautumislomakkeen manuaalisen käsittelyn Mediecon asiakastuen toimesta. Ilmoittautumisia pyritään käsittelemään päivittäin.

Pääsääntöisesti kurssit avautuvat oppimisympäristöön päivittäin klo 16. Tämän vuoksi niille osallistujille, joiden ilmoittautuminen on käsitelty, lähetetään samaan aikaan saateviesti, joka sisältää käyttäjätunnuksen sekä ohjeen salasanan luomiseen.

Mikäli työntekijä ei saa käyttäjätunnusta viikon kuluessa ilmoittautumisesta, useimmiten kyseessä on jokin sähköpostiosoitteeseen tai sähköpostin toimintaan liittyvä ongelma. Tällöin kannattaa olla yhteydessä tuki@medieco.fi. Yhteydenottaja voi olla yhteyshenkilö, esimies tai työntekijä itse.

Uutta ilmoittautumista ei tule tehdä. Käyttäjätunnuksen ja tietyn kurssin voimassaolon voi tarkistaa asiakastuesta tuki@medieco.fi.

Käyttäjätunnus on pääsääntöisesti se sähköpostisoite, jolla työntekijä on viimeisimpänä ilmoitettu. Mikäli viesti ei ole tallessa, mutta käyttäjätunnus kuitenkin on tiedossa, voi salasanan luoda osoitteessa https://elearn.medieco.fi/login/forgot_password.php .

Uuden salasanan voi asettaa Medieco eLearn -kirjautumissivun Unohditko salasanasi? -linkistä
(osoitteessa https://elearn.medieco.fi/login/forgot_password.php) .

Salasanan asettamiseksi täytyy muistaa käyttäjätunnus eli se sähköpostiosoite, jolla ilmoittautuminen on tehty ja jota on aiemmin käytetty kirjautumisessa.

Salasanan vaihtoon tarvittava viesti tulee sähköpostiin korkeintaan muutaman minuutin viiveellä. Mikäli viestiä ei kuitenkaan kuulu, on hyvä tarkistaa että käyttäjätunnus -kenttään on kirjoitettu se sähköpostisoite, mikä on ollut oppimisympäristön käyttäjätunnuksena -muuten järjestelmä ei pysty tunnistamaan käyttäjää. Toisinaan viestit saattavat ohjautua myös roskapostikansioon, joten sekin on hyvä tarkistaa.

Tarvittaessa asiakastuki auttaa uuden salasanan asettamisen kanssa.

Uutta ilmoittautumista ei tule tehdä. Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa kaikki sähköpostin kansiot, myös esim. Tarjoukset- ja Roskaposti -kansio.
Mikäli viestiä ei löydy, voi käyttäjätunnuksen ja tietyn kurssin voimassaolon tarkistaa asiakastuesta tuki@medieco.fi.

Uutta ilmoittautumista ei tule tehdä. Päivittyneet tiedot voi lähettää asiakastukeen tuki@medieco.fi , josta ilmoitetaan työntekijölle, mikäli käyttäjätunnus on muuttunut.

Lääkehoidon kursseilla käyttöoikeudet ovat voimassa pääsääntöisesti 12kk ajan ilmoittautumisen käsittelypäivästä.
Henkilökohtainen Medieco eLearn -käyttäjätunnus säilyy olemassa, mutta kurssit sulkeutuvat määräajan jälkeen.

Suosittelemme käyttäjätunnuksen aktivointia luomalla salasana heti kun työntekijä on saanut käyttäjätunnuksen ensimmäistä kertaa käyttöönsä.

Voi olla, että kurssin käyttöoikeus on jo päättynyt tai ilmoittautumista ei ole tehty. Ole yhteydessä asiakastukeen.


Itseopiskelumateriaalit ja tentit

Tietoa lääkehoidon tenteistä Lääkehoidon tenttien hyväksymisrajat 2019

Lääkehoidon perusosaamisen kurssien osallistujat saavat käyttöönsä lääkelaskennan itseopiskelumateriaalin.
Materiaali sisältää mm. harjoituslaskuja ja harjoitustenttejä.

Teoriaosioista ei toistaiseksi ole tarjolla harjoitustenttejä.

Lääkehoidon kurssien tenteissä on kuusi erillistä suorituskertaa sekä teoria- että lääkelaskuosiossa. Nämä suorituskerrat on avoinna 12kk ajan ilmoittautumisen käsittelypäivästä. Suorituskertojen välillä on 12 tunnin viive eli hylätyn tentin jälkeen tenttiä ei pysty välittömästi yrittämään uudelleen.

Ensihoidon tenteissä on kolme suorituskertaa ja tentti on avoinna 6kk. Ensihoidon tenteissä suorituskertojen välillä on pidempi viive.

Mikäli kaikki suorituskerrat on jo käytetty, eivät seuraavat avaudu automaattisesti, vaikka työntekijä ilmoitettaisiin uudelleen samaan koulutukseen. Näissä tapauksissa tulee olla yhteydessä asiakastukeen hyvissä ajoin ennen seuraavia uusintakertoja.

Ennen tenttitilaisuutta työntekijöille on hyvä antaa tutustuttavaksi Lääkehoidon verkkokurssien tenttien suorittaminen – Ohje tenttijälle

Osallistuja pystyy tulostamaan tentin todistuksen omasta oppimisympäristöstään niin kauan kuin kyseiselle kurssille on avoinna käyttöoikeus. Ohje löytyy oppimisympäristöstä. Tarvittaessa todistuksen voi pyytää asiakastuesta tuki@medieco.fi . Viestin yhteydessä on hyvä mainita työntekijän nimi, syntymäaika sekä työnantaja.

Henkilötietoja sisältävät viestit pyydämme lähettämään suojatun sähköpostin kautta osoitteessa https://medieco.magiccloud.fi tai asiakkaan käyttämän muun suojatun sähköpostin kautta.

Kaikki materiaalit löytyvät sähköisenä verkko-oppimisympäristöstä. Materiaaleista ei ole olemassa sähköpostilla toimitettavia, tulostettavia versioita.

Hyväksytyt tenttisuoritukset ovat osa lääkehoidon lupaprosessia. Käytännön näyttökokeiden järjestäminen sekä virallisen lääkehoidon luvan myöntäminen ja tenttisuoritustietojen rekisterin ylläpitäminen kuuluvat työnantajan vastuulle. Tarvittaessa voimme toimittaa esimiehille tietoja työntekijöiden suorituksista, lisätietoja asiakastuesta tuki@medieco.fi.

Medieco eLearn -verkko-oppimisympäristöä voidaan käyttää projektityöskentelyssä ja erilaisten työryhmien käytössä mm. tiedostojen ja koulutusmateriaalin jakamiseen sekä vuorovaikutteiseen toimintaan (keskustelualueet).

Työyksiköiden omissa työtiloissa voidaan järjestää koulutusta henkilöstölle/projektiin osallistuville ja jakaa informaatiota työtilan jäsenille. Työtilaa hankittaessa Medieco kouluttaa vastuuhenkilöt sisällön toteuttamiseen. Sisällön ylläpidosta vastaa työtilan hankkija.


Löysitkö vastauksen kysymykseesi? Pohditko jotain muuta koulutuksiimme tai käytäntöihin liittyen?

Lähetä meille kysymyksiä, ideoita, palautetta tai muita terveisiä tuki@medieco.fi